ŽODIS tarp mūsų

Redakcijos žodis

© ŽODIS tarp mūsų
 ››› 
Archyvas
 ››› 
2014
 ››› 
liepa–rugpjūtis
 ››› 
Redakcijos žodis

Mieli skaitytojai,

Jūsų rankose – šimtasis „ŽODŽIO tarp mūsų“ numeris. 1998-aisiais Vinco Kolyčiaus rūpesčiu, gavus arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus pritarimą, pasirodė pirmasis „ŽODŽIO tarp mūsų“ numeris lietuvių kalba – gavėnios meditacijos. Nuo to laiko mes vis dar kartu su jumis jau septyniolikti metai. Šviesaus atminimo Vincas Kolyčius (teatlygina jam gerasis Viešpats), kurį daugelis iš jūsų tikriausiai pažinojote, karštai meldė Viešpatį, kad Dievo žodžio sėkla įsišaknytų Lietuvos žmonių širdyse ir duotų gausių vaisių. Būdamas ūkininko vaikas, jis puikiai nutuokė, kiek reikia plušti, ruošiant dirvą sėjai, kaip uoliai diena iš dienos svarbu prižiūrėti tai, kas pasėta, kad augančio derliaus nenustelbtų piktžolės. Kaip paprastą, bet veiksmingą priemonę Dievo žodžiui širdžių dirvoje puoselėti jis siūlydavo „ŽODĮ tarp mūsų“, 1981-aisiais JAV pradėtą leisti kasdienių Šventojo Rašto meditacijų žurnalą, veikiai paplitusį daugelyje pasaulio šalių. Tad skaitydami „ŽODĮ tarp mūsų“ apmąstome Dievo žodį ir meldžiamės drauge su šimtais tūkstančių katalikų – kunigų, vienuolių ir pasauliečių, vargšų ir pasiturinčių, jaunų ir pagyvenusių…

Kai kurie iš jūsų labai nuoširdžiai liudija, kad jums reikia „ŽODŽIO tarp mūsų“, kad jis jums brangus, o mes savo ruožtu norime paliudyti, kad ir „ŽODŽIUI tarp mūsų“ reikia jūsų – jūsų degimo Dievo žodžiu, jūsų maldų, aukų ir įvairiopo palaikymo. Kiekvienas mūsų skaitytojas ir bendradarbis yra nepamainomas ir vertingas Dievo darbininkas neaprėpiamuose Viešpaties laukuose. Ačiū Jums!

„ŽODŽIO tarp mūsų“ redakcija:
Asta Petraitytė, Silvija Knezekytė, Dalė Šmerauskaitė, Romas Vilčiauskas, Rasa Kairiūkštienė
ir ilgamečiai talkininkai:
Aistė Lukaševičienė, Vilma Budrytė, Rita Foley, žurnalą pradėję leisti Martynas ir Rusnė Kolodzeiskiai

NUOŠIRDŽIAI DĖKOJAME

Mūsų Ganytojams, skelbiantiems Dievo žodį ir raginantiems kitus jį skelbti, ypač arkivyskupui Sigitui Tamkevičiui už nuolatinę paramą ir padrąsinimą.

Mylimiems kunigams ir jų sielovados bendradarbiams, mokantiems žmones skaityti Dievo žodį ir jį apmąstyti pasitelkus „ŽODĮ tarp mūsų“.

Aukotojams už jų dosnumą ir supratingumą, ypač Lietuvių katalikų religinei šalpai, atskubėjusiai į pagalbą, kai jos labai reikėjo, ir tiems geradariams, kurie panoro likti nežinomi.

Pauliui Kolyčiui, jo artimiesiems ir bendradarbiams iš Toronto Kristaus Prisikėlimo parapijos, su pagarba ir meile perėmusiems lietuviškojo „ŽODŽIO tarp mūsų“ įkvėpėjo ir palaikytojo Vinco Kolyčiaus darbą.

Išeivijos lietuviams, uoliems „ŽODŽIO tarp mūsų“ skaitytojams, platintojams ir aukotojams.

Bičiuliams ir bendradarbiams iš The Word Among Us už puikius tekstus, maldą ir paramą.

Parapijoms, daugelį metų ypač gausiai (po 50–100 egz.) skaitančioms „ŽODĮ tarp mūsų“ ir didinančioms jo skaitytojų būrį, – jų klebonams, kunigams, platintojams ir parapijiečiams: Kauno Kristaus Prisikėlimo, Pal. J. Matulaičio, Šventosios Dvasios, Gerojo Ganytojo, Šv. arkangelo Mykolo, Vilniaus Arkikatedros bazilikos, Radviliškio Švč. M. Marijos Gimimo, Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko, Alytaus Šv. Angelų Sargų, Garliavos Švč. Trejybės, Miroslavo Švč. Trejybės, Aukštosios Panemunės Švč. M. Marijos Vardo bendruomenėms.

Visoms išeivijos ir Lietuvos parapijoms, kunigams bei platintojams, nepavargstantiems žurnalą nešti net į pačius atokiausius kampelius, nesibodintiems jokių sunkumų ir kliūčių.

Brangiems, ištikimiems prenumeratoriams ir skaitytojams, kiekvienam besidalijančiam „ŽODŽIU tarp mūsų“.

„Katalikų pasaulio“, Šv. Kazimiero ir kitų krikščioniškų knygynų, Telšių vyskupijos katechetikos centro vadovams ir darbuotojams – ilgamečiams mūsų bendradarbiams.

Katalikiškam žurnalui šeimai „Artuma“, oficialiai Katalikų Bažnyčios Lietuvoje interneto svetainei katalikai.lt ir Marijos radijui, savo skaitytojams ir klausytojams neužmirštantiems priminti „ŽODĮ tarp mūsų“.

Spaustuvei Morkūnas ir Ko – kantriai, stebuklingai sparčiai ir ištikimai žurnalo pagalbininkei.

VIEŠPATS telaimina ir tesaugo jus!
Tešviečia jums VIEŠPATIES veidas
ir tebūna Jis jums maloningas!
Tepažvelgia VIEŠPATS į jus maloniai
ir tesuteikia jums ramybę!
plg. Sk 6, 24–26

Brangūs Bičiuliai,

Praėjusiais metais Viešpačiui pasišaukus Vincą Kolyčių į Tėvo namus, teko klausti Dievo ir jūsų, ar toliau tęsti ir kaip tęsti šį ŽODŽIO skleidimo darbą. Esame dėkingi visiems maldomis, aukomis ir dar uolesniu Dievo žodžio apmąstymu bei skleidimu atsakiusiems „taip“. Kad „ŽODIS tarp mūsų“ galėtų gyvuoti toliau, jam reikia dar bent penkių šimtų naujų skaitytojų. Viešpats visų mūsų pastangas tepadaro vaisingas! Tikime, to Viešpatį meldžia ir Vincas.

Melskimės ir darbuokimės, kad „ŽODIS tarp mūsų“ ir toliau tarnautų Dievo Karalystės statydinimui lietuvių širdyse.

* * *

„ŽODŽIO tarp mūsų“ istoriją, bendradarbius, platinimo vietas, straipsnių archyvus, Vinco Kolyčiaus apmąstymus rasite svetainėje www.zodistarpmusu.lt.

Mieli „ŽODŽIO tarp mūsų“ skaitytojai!
×

Naujasis 2024 m. GEGUŽĖS–BIRŽELIO numeris jau knygynuose ir parapijose.

Prenumerata internetu: prenumeruok.lt.

Dėkojame už Jūsų aukas ir pastangas, kad Dievo žodis pasiektų vis daugiau širdžių!