ŽODIS tarp mūsų. Svečiuose pas Vincą

Meditacija

27 eilinis sekmadienis (B). KAI VIENAS KŪNAS PERPLĖŠIAMAS PUSIAU...
Paskelbta: 2009-09-20 20:33:50

Šios dienos Evangelija pabrėžia ypač aktualų santuokos klausimą. Fariziejų klausimas: „Ar galima atleisti žmoną?“ rodo, kad išsiskyrusios šeimos yra ne tik mūsų, bet ir visų laikų problema. Jėzus jiems atsakė: „Ką Dievas sujungė, žmogus teneperskiria.“ Ar tie žodžiai neatrodo per daug griežti, ypač jei mūsų, mūsų giminaičių ar draugų šeimos yra išsiskyrusios? Tačiau tai ne Bažnyčios, bet Jėzaus žodžiai. Dievui padedant galima išspręsti net didžiausias santuoką slegiančias problemas.

Pabandykime suprasti išsiskyrusių porų problemas ir skausmą. Didžiais idealais, džiaugsmu bei optimizmu prasidėjusi bendrystė kartais virsta atmetimu, nepasitikėjimu, pykčiu. „Vienas kūnas“ perplėšiamas pusiau, o tai sužeidžia ne tik sutuoktinius, bet ir kitus šeimos narius. Tačiau neturime pamiršti, kad Jėzus myli ir išsiskyrusius. Jis dalijasi jų skausmu ir kenčia kartu su jais.

Mūsų laikų pasaulis kaltina Bažnyčią, kad ji nelanksti, pasenusi. Bet ar gali Bažnyčia keisti Kristaus nuostatus? Santuoka yra Dievo įstatymas: „Ką Dievas sujungė, žmogus teneperskiria. Nesmerkime išsiskyrusių šeimų, taip pat turinčių problemų šeimų. Stenkimės parodyti joms meilę ir supratimą, net pagalbą. Tie ir tos, kurie yra išsiskyrę, neturėtų manyti, kad Dievas juos užmiršo. Svarbu pasitikėti Jo meile ir pavesti savo rūpesčius Jam.

Vincas Kolyčius

Mieli „ŽODŽIO tarp mūsų“ skaitytojai!
×

Naujasis 2024 m. GEGUŽĖS–BIRŽELIO numeris jau knygynuose ir parapijose.

Prenumerata internetu: prenumeruok.lt.

Dėkojame už Jūsų aukas ir pastangas, kad Dievo žodis pasiektų vis daugiau širdžių!